La/Møf sykurser og design

Patchwork

13. februar 2015
Patchwork

Vi har leget med patchwork hos La/Møf.

Det er jo oplagt at man et sted som vores, med egen produktion og et utal af syhold og sykurser og alle de stofrester vi producerer, at man kaster sig ud i patchwork. Resultater er ofte overraskende flotte hvis man formår at bruge farverne, kontrasterne, teksturerne og nuancerne på den rigtige måde. Det kan de fleste heldigvis. Og reglerne er enkle: intet er rigtigt og intet er forkert.

Patchwork

Patchwork

I vores lille patchwork eksperiment har vi brugt en række forskellige denim stoffer i samme blå farve nuance. Det var egentlig ikke planen at vores patchwork skulle blive til noget, men bare være en inspirationskilde vi kunne hænge i vores arbejdsrum.

Ubrugelig fakta: Patchwork har været kendt i de sidste 5.000 år og kan spores helt tilbage til det gamle Ægypten og det gamle Kina ifølge wikipia.

Hos La/Møf holder vi mest af klassisk patchwork med store kvadratiske stofstykker syet sammen. Men patchwork bruges også til at fremstille motiver. Her kan du f.eks. se vindues mosaiker repræsenteret som patchwork. Men det er nok ikke den vej vi går efter hos La/Møf. Derimod holder vi meget af den tilsyneladende ustrukturerede form for patchwork som designer Mat Fashion, har brugt i en spøjs kreation som du kan se her: Link til spøjs kreation af Mat Fashion.

 


Sykurser i samarbejde med Stof2000 Poncho
Sykurser i samarbejde med Stof2000
Poncho

Reply

La/Møf sykurser og design
©2015